L'Ajuntament i l'ICF s'uneixen per facilitar el crèdit a pimes i autònoms

Publicado el por N.B // REDACCIÓN (autor)

Localizacion(es): Barcelona

 (photo: )

L'Ajuntament de Barcelona i l'Institut Català de Finances (ICF) han signat un conveni de col·laboració per facilitar l'accés al finançament als autònoms i a les pimes. L'objectiu és millorar la competitivitat de les empreses de la ciutat i reactivar l'economia.

Amb aquest acord, Barcelona Activa s'incorpora a la xarxa de Promotors Financers de l'ICF, que tenen la tasca de difondre entre les pimes i els autònoms les línies de finançament de l'entitat de crèdit públic de la Generalitat de Catalunya.

Així doncs, s'informarà a les empreses que s'adrecin a Barcelona Activa sobre els productes de l'ICF que millor s'ajustin a les seves necessitats. Des de l'agència es donarà també suport en la tramitació de la sol·licitud de crèdit. Aquelles peticions que no compleixen els re- quisits qualitatius i financers seran desestimades. També s'organitzaran accions formatives i informatives dirigides a pimes i autònoms de la ciutat.

Actualment l'ICF, l'entitat de crèdit públic de la Generalitat de Catalunya, disposa de nous instruments de finançament per valor de 2.000 milions d'euros destinats a empreses catalanes.

La signatura d'aquest conveni es fa en línia amb una de les principals propostes que van sorgir de la reunió del grup de treball de Finançament de la iniciativa "Barcelona Creixement" que apuntava a una major coordinació entre l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, actuant Barcelona Activa com a facilitadora dels recursos existents al mercat, com ara els productes de l'ICF.

www.barcelonactiva.cat