Tarragona i les Terres de l'Ebre, objectiu de la inversió privada

Publicado el por N.B // REDACCIÓN (autor)

 (photo: )

El primer Fòrum d'Inversió dipta.cat es tanca amb valoracions molt positives dels assistents i l'organització.

La primera edició de Fòrum d’Inversió dipta.cat, organitzat per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració de Mercaconsult, deixa un molt bon balanç. Menys d’una setmana després ja s’han fet els primers contactes entre alguns dels projectes presentats i la inversió privada.

El Fòrum va ser inaugurat pel diputat de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica de Tarragona, el Sr. Joan Josep Malràs; la cloenda va ser a càrrec del director de l’Àrea de Recursos Humans, Ocupació i Promoció Econòmica, el Sr. Àlex Grau.

L’acte va començar amb una taula rodona sobre finançament empresarial, «Capital públic, capital privat i banca comercial», que volia donar noves vies de finançament a projectes d’emprenedoria i start-ups, així com consells molt interessants per a les persones que van a sol·licitar finançament, fruit de l’experiència i el know-how dels conferenciants. La taula va comptar amb la participació d’Antonio Sánchez, director comercial de la xarxa d’oficines de Bankinter; Antoni Vallès, director comercial i de convenis de l’ICF; i Antonio Valverde, director d’AGM CorpFin. A l’hora del cafè-networking, els membres de la taula rodona van atendre de forma personal les diferents preguntes dels assistents que se’ls adreçaven.

També es va impartir una conferència sobre pactes societaris, a càrrec de Jordi Mercader, soci director de Mercaconsult i d’Infinitum Projects, que va donar les claus per evitar el que a dia d’avui és una de les principals causes de fracàs empresarial, les relacions entre els diferents socis de l’empresa.

David Ciudad, reusenc i emprenedor, va fer la ponència final, on va exposar la seva experiència com a emprenedor, iniciada a Simpple, i que l’ha portat a ser l’actual CEO i líder de Populetic, una plataforma de reclamacions online. La segona part de la xerrada es va enfocar als deu punts clau que qualsevol emprenedor ha de tenir presents al llarg de la seva trajectòria tant personal com professional.

En suma, aquesta primera edició del Fòrum d’Inversió dipta.cat ha estat tot un èxit. Entre els participants es destacava la utilitat de la fase d’assessorament i desenvolupament dels projectes, mentre que alguns dels assistents manifestaven la voluntat de participar-hi l’any següent. Per part dels organitzadors, se subratllava la qualitat de les propostes presentades i la bona acollida que havia tingut entre la gent de la província de Tarragona i les Terres de l’Ebre.