Media-TIC de Barcelona

Publicado el por N.B. / YARA CARIGNATO (autor)

Localizacion(es): Barcelona,

 (photo: )

Media-TIC, ubicat al districte 22@de Barcelona, ha sigut premiat pel World Architectural Festival (WAF) com el millor edifici del 2011, segons ha informat el Consorci de la Zona Franca, entitat promotora de l’immoble.

L’edifici, dissenyat pel despatx barcelonès Cloud 9, ha sigut escollit entre 300 candidats per la singularitat del seu disseny i per ésser un exemple d’estalvi energètic.

En declaracions a EFE, l’arquitecte del bloc premiat, Enric Ruiz-Geli, ha subratllat la importància de que un edifici de Barcelona sigui reconegut per una organització amb el prestigi de la WAF i que, a més a més, té la seva seu a una capital internacional de l’arquitectura com ho és Londres.

Ruiz-Geli considera que, amb aquest premi,el WAF “reconeix el lideratge de Barcelona” pel que fa a l’arquitectura internacional.

L’arquitecte ha explicat que volia idear un edifici d’oficines amb motius orgànics i que fos al mateix temps verd i intel·ligent. Per al director dels premis WAF, Paul Finch, el Media- TIC “és símbol d’un moviment emergent a Barcelona “ que es sensible a la sostenibilitat i que mostra “que els arquitectes poden conduir aquest canvi” en direcció a una arquitectura més ecològica.

Amb més de 14.000 metres quadrats d’espais d’oficines, el Media-TIC es un dels quatre edificis d’Europa que es consideren de zero emissions, ja que, gràcies al seu disseny, es redueix en un 95% la producció de CO2 respecte als edificis convencionals.

El premi es va decidir en el marc del World Architectural Festival, que va reunir a 1.200 participants al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). El Jurat que va atorgar els premis el van formar arquitectes i urbanistes de renom internacional com Michael Sorkin, Ben Van Berkel, Jo Noero, Odile Decq i Kongjian Yu.